Naslovna stranica Pet, 24.3.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
DominkS iz Žepča, pobjednik Uskrs festa 2016.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
 
Vijesti iz Crkve
Papina sućut zbog atentata u Londonu
Papina sućut zbog atentata u Londonu
Sveti Otac je izrazio solidarnost svima koje je pogodila ta tragedija. Poginule je povjerio brižnom milosrđu Svemogućega Boga, na njihove obitelji zazvao božansku snagu i mir.
[ 24.3.2017. ]
Opće vijesti
U Saboru o arhivama iz komunizma
U Saboru o arhivama iz komunizma
U Hrvatski sabor raspravljao je o Mostovom prijedlogu izmjena Zakona o arhivskom gradivu i arhivima. Vlada je, podsjetimo, prijedlog ocijenila manjkavim i utvrdila da treba doradu do drugog čitanja.
[ 24.3.2017. ]
Vijesti iz kulture
'Priče iz davnine' ilustrirao Krsto Hegedušić
'Priče iz davnine' ilustrirao Krsto Hegedušić
Stoljeće nakon što je glasovita hrvatska književnica Ivana Brlić-Mažuranić objavila 'Priče iz davnine' koje su je proslavile i u svijetu, sinoć je predstavljeno i jedno posebno izdanje te knjige.
[ 23.3.2017. ]
Detaljan pregled članka Detaljan pregled članka Detaljan pregled članka
 
 
HKR preporuča
IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016.
PRAVILA O POSTUPANJU HRVATSKOGA KATOLIČKOG RADIJA TIJEKOM IZBORNE PROMIDŽBE
[ 16.8.2016. ]

Detaljan pregled članka
 
Preporučamo emisije

Učimo hrvatski - od ponedjeljka do petka u 14:00
Svakodnevno rješavamo po jedan jezični problem. Gosti emisije su poznati i manje poznati hrvatski jezikoslovci. Ukoliko želite biti sudionici emisije, svoje prijedloge i nedoumice šaljite na adresu elektroničke pošte: ucimo.hrvatski@hkr.hr. Emisiju uređuje i vodi Katarina Varenica.

Križni put u programu HKR-a - petkom u 19:15
Križni put nastao je u Jeruzalemu kada su kršćani obilazili mjesta Isusove muke. Prolaziti postaje kroz ovu pobožnost znači slijediti Isusa na Križnom putu. S nama to možete činiti petkom, na dan posebnog spomena Isusove muke i smrti. Danas molimo križni put s vlč Zlatkom Sucem.

Životu ususret - petak, 24.03.2017. u 20.30
61. emisiju "Životu ususret" posvetit ćemo temi 'Povijesti korizme u hrvatskoj povijesti i pobačaj prema apostolskom pismu Pape Franje 'Misericordia et misera'. Gost emisije bit će dr. sc. Agneza Szabo. S njom će urednica i voditeljica emisije Bosiljka Bačura razgovarati o tome kako je korizma vrijeme prikladno za pomirenje s Bogom, kako Papa Franjo u apostolskom pismu svim svećenicima daje ovlast odrješenja za grijeh pobačaja, kako ispovjednik u susretu s osobom koja je počinila grijeh pobačaja treba vršiti ulogu suca i liječnika da bi radio za spasenje duša i da je ispovjednik dužan pokorniku predočiti svu težinu grijeha pobačaja. Emisija će biti otvorena pozivima slušatelja.

Zašto vjerujem? - subota, 25.03.2017. u 10:00
Treba li postojati savršen razlog za vjeru u Boga i u kojim Kristovim riječima pronalazi svrhovitost svega što čini, reći će Ivo Džeba, predsjednik Hrvatskog društva 'Gilberta Keitha Chestertona'. Saznajemo: Koji aspekt vjere ljudi pomalo zaboravljaju? Do kojeg je vrlo jednostavnog odgovora o Bogu i on došao? Zašto je važno i da se vjernici što više uključe u rad civilnoga društva te treba li Chesterton biti proglašen blaženim? Urednik i voditelj: Ante Novak.

Školski sandučić - subota, 25.03.2017. u 11:00
Na blagdan Blagovijesti doznat ćemo tko su filantropi, tko je i na koji način sudjelovao u projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ i koja je škola najfilantrop. Razgovarat ćemo s malim pametnim glavama o milosrđu. Na kraju ćemo potaknuti na dobrotu i pozvati vas na suradnju. Urednica emisije je Snješka - Snježana Kirinić Grubić.

Sutra je dan Gospodnji - subota, 25.03. u 17:30 i nedjelja, 26.03. u 06:30
Kako Bog bira vladare? Što znači biti dijete svjetlosti? Je li sljepoća kazna za grijeh? U koji dan Isus ozdravlja slijepca i zašto to čini? Čitanja 4. korizmene nedjelje tumači vlč. Milan Dančuo, liturgičar na KBF-u u Zagrebu. Razgovaramo i o nedjelji kao Danu Gospodnjem, vrijedi li subotnja večernja misa kao nedjeljna, može li radijski prijenos zamijeniti osobno sudjelovanje? I koje su teme aktualne u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije, u povjerenstvu koje se bavi liturgijom? Emisiju uređuje i vodi Tanja Popec.

Od Krista pozvani - nedjelja, 26.03.2017. u 10.00
Kako je jedan Hajdukovac, kolumnist, politički aktivan i zaposlen, postao franjevac? Po čemu su posebni molitva, radost i hrabrost sv. Franje Asiškog te kako žive bogoslovi u klerikatu o. Ante Antića? Što mladi trebaju očekivati od Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru? - govori fra Ivo Rastočić. Emisiju uređuje i vodi Svjetlana Đuran.

Bog mojih detalja - nedjelja, 26.03.2017. u 20:30
Zajedno rastimo u prijateljstvu s Bogom i jedni uz druge. Govorimo o Bogu koji nas voli, poznaje i s kojim živimo svaki dan. Urednik i voditelj je velečasni Toni Štefan.

Govorimo o zdravlju - ponedjeljak, 27.03.2017. u 11:00
Što sve obuhvaća oralno zdravlje, kakvo je stanje oralnog zdravlja kod nas, koji su najveći problemi, što je Zubna putovnica, kome je namijenjena, koliko su roditelji svjesni važnosti zdravlja zubi svoje djece, u čemu je najviše ugroženo zdravlje zubi djece, imaju li djeca razvijene higijenske navike pranja zubi, što će sve obuhvaćati preventivni pregledi... Na ta pitanja odgovarat će naši gosti profesor doktor Hrvoje Jurić, predsjednik radne skupine Ministarstva zdravstva za preventivnu dentalnu zdravstvenu zaštitu i doktorica Ivana Pavić Šimetin, voditeljica službe za školsku medicinu, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svoja pitanja možete poslati sms-om na 099 460 9988. Emisiju uređuje Snježana Kirinić Grubić.

Budimo mladi - ponedjeljak, 27.03.2017. u 20:30
"Koliko ljubav prema hebrejskom jeziku može biti velika", reći će studentica iz Düsseldorfa Mihaela Macukić na novinarskoj praksi u redakciji HKR-a. "Što jedan vjeroučitelj mora učiniti - i biti - da bi i od rodnoga grada dobio potvrdu za svoj trud, rad i zalaganje", saznajemo od Marija Žuvele, dobitnika nagrade Grada Kaštela, a otkrit ćemo također: Koliko su iznenađeni u Povjerenstvu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije s obzirom da je pjesma 'Grad Heroj' u izvedbi njihovog sastava 'Veritas aeterna' te Dalmatina i klape Adriaticum u rekordna četiri mjeseci na YouTube kanalu ostvarila nevjerojatnih 100.000 pogleda. Emisiju uređuju i vode: Veronika Novoselac i Ante Novak.

 
 
Katarina Švedska
Kćerka svete Brigite Švedske
Detaljan pregled članka
 
Neki Grk: Dio Tvoga blagoslova (Iv 12,20)
Odlomci iz knjige Ante Mateljana 'S križnoga puta'
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete