Naslovna stranica Sub, 25.2.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
DominkS iz Žepča, pobjednik Uskrs festa 2016.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 23.2.2017. ]

Potrebno je za tijesto:
500 g brašna
Sol
1 žlica masti
Mlaka voda

Za nadjev:
700 g rezanog kiselog zelja
1 žlica masti
3 krumpira
Mljeveni papar
Ulje po potrebi

Priprema:
Krumpir operemo, skuhamo te ohlađeni ogulimo i naribamo. Na zagrijanoj masti prepržimo kiselo zelje dok ne ispari tekućina i ne dobije malo boje i začinimo paprom i pustimo da se ohladi
Tijesto:
U brašno dodamo sol, mast i po potrebi mlaku vodu i umijesimo vučeno tijesto. Mijesimo tako dugo dok se ne počne odvajati od ruke i posude. Tijesto podijelimo na dva djela, oblikujemo i premažemo s malo ulja. Pustimo da se odmara pola sata. Preko stola prekrijemo platno, pospemo s malo brašna te razvučemo tijesto što tanje. Dok se tijesto prosuši u zelje dodamo naribani kuhani krumpir i izmiješamo. Na kraj tijesta stavimo nadjev, poprskamo uljem i zarolamo. Režemo prema duljini pleha. Postupak ponovimo i sa drugim tijestom. Prije pečenja premažemo otopljenom mašću i pečemo na 200* C oko dvadeset minuta. Pečene narežemo i poslužimo. Uz štrukle preporučam vino sorte zeleni silvanac.

 
[ 23.2.2017. ] ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 16.2.2017. ] JANJEVAČKI ČOMLEK
[ 9.2.2017. ] KRUMPIR PUNJEN MOZGOM
[ 2.2.2017. ] PROSO S PILETINOM
[ 26.1.2017. ] ROLICE OD KISELOG KUPUSA
[ 19.1.2017. ] PIZZA
[ 12.1.2017. ] KUGLOF
[ 5.1.2017. ] BUHTLE
[ 29.12.2016. ] SVINJSKI VRAT SA ŠUNKOM I SIROM
[ 22.12.2016. ] ŠPIKANA PUREĆA PRSA
[ 16.12.2016. ] BOŽIĆNA TORTA
[ 8.12.2016. ] FIŠKALI
[ 1.12.2016. ] BIJELI KOLAČ
[ 24.11.2016. ] OKRUGLICE OD JABUKA
[ 17.11.2016. ] BRUJET
[ 10.11.2016. ] GUSKA NA NAČIN BAKE ANE
[ 3.11.2016. ] HOBOTNICA PO RIBARSKI
[ 27.10.2016. ] ROLADA OD BUĆE I KOPRIVE
[ 20.10.2016. ] JAGLE SA BAŽULJOM ( GRAHOM )
[ 13.10.2016. ] ROLICE PUNJENE PEĆENOM PAPRIKOM
 
 
Sveti Donat
Posebno ga časte Zadrani jer se njegove moći nalaze u katedrali Sv. Stošije.
Detaljan pregled članka
 
Priznati vjeru u Isusa Krista
Autor: prof. Tomislav Ivančić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete