Naslovna stranica Uto, 27.6.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
SALENJACI
[ 14.1.2010. ]

Zimsko vrijeme idealno je za salenjake. Potrebno je:
1 kg brašna
1 sviježi kvasac
4 žlice šećera
1 žlica octa
60 dkg sala
3 žumanjka
1 cijelo jaje
sol
mlijeko
šećer u prahu
domaći pekmez

Priprema :
U malo mlakog mlijeka dodamo žlicu šećera i razmrvimo kvasac. Ostavimo na toplom da se ukvasa. Brašno prosijemo, dodamo šećer, ocat, žumanjke, sol, šećer i uzdignuti kvas te uz dodavanje mlakog mlijeka umijesimo tijesto. Mijesimo ga dok se ne odvaja od ruke i posude. Umiješano tijesto pospemo brašnom i prekrijemo da se volumen dvaput poveća.
Za to vrijeme, salo na dasci nastružemo nožem, tako da nema žilica. Uzdignuto tijesto razvaljamo na centimetar debljine i premažemo salom cijelu površinu. Tijesto preklopimo kao maramicu i ostavimo pola sata da odmara u hladnjaku. Postupak ponavljamo još dva puta. Nakon trećeg odmaranja, tijesto prepolovimo, razvaljamo na 1 cm debljine te režemo ugrijanim nožem romboide, posložimo u pleh i kada se malo uzdignu pečemo na 180*C. Drugu polovicu razvaljamo i izrežemo na trokute. Na sredinu šireg kraja stavimo domaćeg pekmeza i savijemo. Uzdignute kiflice pečemo te vruće uvaljamo u šećer u prahu.

 
[ 14.6.2017. ] ŠIŠKRILNI
[ 8.6.2017. ] BIJELA SALATA
[ 1.6.2017. ] ĆEVAPI
[ 25.5.2017. ] TORTA OD LAVANDE
[ 18.5.2017. ] NJOKI SA KOZICAMA I TIKVICAMA
[ 11.5.2017. ] GNIJEZDA S JAJEM
[ 4.5.2017. ] OREHNJAČA
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
[ 9.3.2017. ] PAPULA OD GRA ( GRAHA)
[ 2.3.2017. ] DAGNJE S PORILUKOM i PAŠTOM
[ 23.2.2017. ] ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 16.2.2017. ] JANJEVAČKI ČOMLEK
[ 9.2.2017. ] KRUMPIR PUNJEN MOZGOM
[ 2.2.2017. ] PROSO S PILETINOM
 
 
Sv. Ćiril Aleksandrijski
Sv. Ćiril Aleksandrijski, biskup i crkveni naučitelj, iskazao se na Efeškom saboru 431. godine, braneći bogoroditeljstvo Blažene Djevice Marije.
Detaljan pregled članka
 
Sat
Autor: dr. Josip Šimunović
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete