Naslovna stranica Čet, 30.6.2016.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
DominkS iz Žepča, pobjednik Uskrs festa 2016.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
SALENJACI
[ 14.1.2010. ]

Zimsko vrijeme idealno je za salenjake. Potrebno je:
1 kg brašna
1 sviježi kvasac
4 žlice šećera
1 žlica octa
60 dkg sala
3 žumanjka
1 cijelo jaje
sol
mlijeko
šećer u prahu
domaći pekmez

Priprema :
U malo mlakog mlijeka dodamo žlicu šećera i razmrvimo kvasac. Ostavimo na toplom da se ukvasa. Brašno prosijemo, dodamo šećer, ocat, žumanjke, sol, šećer i uzdignuti kvas te uz dodavanje mlakog mlijeka umijesimo tijesto. Mijesimo ga dok se ne odvaja od ruke i posude. Umiješano tijesto pospemo brašnom i prekrijemo da se volumen dvaput poveća.
Za to vrijeme, salo na dasci nastružemo nožem, tako da nema žilica. Uzdignuto tijesto razvaljamo na centimetar debljine i premažemo salom cijelu površinu. Tijesto preklopimo kao maramicu i ostavimo pola sata da odmara u hladnjaku. Postupak ponavljamo još dva puta. Nakon trećeg odmaranja, tijesto prepolovimo, razvaljamo na 1 cm debljine te režemo ugrijanim nožem romboide, posložimo u pleh i kada se malo uzdignu pečemo na 180*C. Drugu polovicu razvaljamo i izrežemo na trokute. Na sredinu šireg kraja stavimo domaćeg pekmeza i savijemo. Uzdignute kiflice pečemo te vruće uvaljamo u šećer u prahu.

 
[ 16.6.2016. ] PALAČINKE S MARELICAMA
[ 9.6.2016. ] TORTA OD JAGODA
[ 2.6.2016. ] JUNEĆI ODREZAK S MAHUNAMA
[ 25.5.2016. ] TORTA S TREŠNJAMA
[ 19.5.2016. ] PIROŠKE S PILETINOM
[ 12.5.2016. ] PILEĆI BATACI S KIKRIKIJEM
[ 5.5.2016. ] TORTA OD PISTACIJA
[ 28.4.2016. ] PEČENA SVINJETINA
[ 21.4.2016. ] DOMAĆI CANNELLONI SA SIROM
[ 14.4.2016. ] PUNJENI TELEĆI ODREZAK
[ 7.4.2016. ] KREMŠNITE
[ 31.3.2016. ] USKRSNA TORTA
[ 24.3.2016. ] ŠUNKA U TIJESTU
[ 24.3.2016. ] FRANCUSKA SALATA
[ 24.3.2016. ] KOŠARICE OD DIZANOG I PRHKOG TIJESTA
[ 17.3.2016. ] SLANA ROLADA
[ 10.3.2016. ] PALAČINKE SA SVJEŽIM SIROM
[ 3.3.2016. ] BRANCINI S KOMORAČOM
[ 25.2.2016. ] PUNJENI ŠAMPINJONI
[ 18.2.2016. ] BROKULA
 
 
Prvomucenici Svete Rimske Crkve
Njihova je krv bila sjeme kršcanstva za buduce naraštaje Kristovih svjedoka
Detaljan pregled članka
 
Život nije lagan – nađimo razlog
Autorica: s. Mirna Puljiz
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete