Naslovna stranica Ned, 30.4.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
DominkS iz Žepča, pobjednik Uskrs festa 2016.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
PIZZA
[ 19.1.2017. ]

Potrebno je:
500 g brašna (300 g glatkog, 200 g oštrog)
Sol
2 žlice maslinova ulja
1 svježi kvasac
1 žličica šećera
Voda

Za nadjev:
Sir
Šunka
Rajčica koncentrat
Origano
Suha slanina
Kiselo vrhnje
Šampinjoni

Priprema:
Kvasac ukvasimo u malo mlake vode u koju dodamo malo šećera i pustimo da se uzdigne. Brašno prosijemo u posudu i dodamo ukvašen kvas, sol, ulje i izmijesimo tako dugo dok se ne odvaja od ruke i posude.
Tijesto prekrijemo i pustimo da se uzdigne. Podijelimo ga na dva dijela. Svaki oblikujemo u lopticu. Pustimo 15 minuta da se diže. Od loptice kružnim pokretima dlana oblikujemo u tanku pogaču ( možemo odmah razvući u plehu). Na tijesto nanesemo rajčicu u koju smo dodali malo šećera, origana papra ili začina po vlastitom ukusu. Na to ide naribani sir, ploške šunke i sve što želimo.... Gljive, plodovi mora, povrće, jaja, slanina...
Pripremljenu pizzu pečemo u dobro zagrijanoj pećnici na 200'C. Ne predugo.
Uz pizzu preporučam vino sorte zeleni silvanac.

 
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
[ 9.3.2017. ] PAPULA OD GRA ( GRAHA)
[ 2.3.2017. ] DAGNJE S PORILUKOM i PAŠTOM
[ 23.2.2017. ] ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 16.2.2017. ] JANJEVAČKI ČOMLEK
[ 9.2.2017. ] KRUMPIR PUNJEN MOZGOM
[ 2.2.2017. ] PROSO S PILETINOM
[ 26.1.2017. ] ROLICE OD KISELOG KUPUSA
[ 19.1.2017. ] PIZZA
[ 12.1.2017. ] KUGLOF
[ 5.1.2017. ] BUHTLE
[ 29.12.2016. ] SVINJSKI VRAT SA ŠUNKOM I SIROM
[ 22.12.2016. ] ŠPIKANA PUREĆA PRSA
[ 16.12.2016. ] BOŽIĆNA TORTA
 
 
Sveti Pio V.
I kao papa nastavio je živjeti skromno i jednostavno. Provodio je odluke Tridentskog sabora.
Detaljan pregled članka
 
Oduzetost
Autor: vlč. Matej Glavica
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete