Naslovna stranica Pet, 18.8.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 23.2.2017. ]

Potrebno je za tijesto:
500 g brašna
Sol
1 žlica masti
Mlaka voda

Za nadjev:
700 g rezanog kiselog zelja
1 žlica masti
3 krumpira
Mljeveni papar
Ulje po potrebi

Priprema:
Krumpir operemo, skuhamo te ohlađeni ogulimo i naribamo. Na zagrijanoj masti prepržimo kiselo zelje dok ne ispari tekućina i ne dobije malo boje i začinimo paprom i pustimo da se ohladi
Tijesto:
U brašno dodamo sol, mast i po potrebi mlaku vodu i umijesimo vučeno tijesto. Mijesimo tako dugo dok se ne počne odvajati od ruke i posude. Tijesto podijelimo na dva djela, oblikujemo i premažemo s malo ulja. Pustimo da se odmara pola sata. Preko stola prekrijemo platno, pospemo s malo brašna te razvučemo tijesto što tanje. Dok se tijesto prosuši u zelje dodamo naribani kuhani krumpir i izmiješamo. Na kraj tijesta stavimo nadjev, poprskamo uljem i zarolamo. Režemo prema duljini pleha. Postupak ponovimo i sa drugim tijestom. Prije pečenja premažemo otopljenom mašću i pečemo na 200* C oko dvadeset minuta. Pečene narežemo i poslužimo. Uz štrukle preporučam vino sorte zeleni silvanac.

 
[ 14.6.2017. ] ŠIŠKRILNI
[ 8.6.2017. ] BIJELA SALATA
[ 1.6.2017. ] ĆEVAPI
[ 25.5.2017. ] TORTA OD LAVANDE
[ 18.5.2017. ] NJOKI SA KOZICAMA I TIKVICAMA
[ 11.5.2017. ] GNIJEZDA S JAJEM
[ 4.5.2017. ] OREHNJAČA
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
[ 9.3.2017. ] PAPULA OD GRA ( GRAHA)
[ 2.3.2017. ] DAGNJE S PORILUKOM i PAŠTOM
[ 23.2.2017. ] ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 16.2.2017. ] JANJEVAČKI ČOMLEK
[ 9.2.2017. ] KRUMPIR PUNJEN MOZGOM
[ 2.2.2017. ] PROSO S PILETINOM
 
 
Sveta Helena
Bez obzira što je bila careva majka, Helena je kao pobožna i bogobojazna žena znala razlikovati prolazno od vječnoga.
Detaljan pregled članka
 
Sveta Jelena Križarica
Autor: fra Ivan Bradarić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete