Naslovna stranica Pet, 17.11.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
PAPRIKAŠ OD DIVLJEG ZECA
[ 19.10.2017. ]

Počela je sezona lova. Potrebno za pac:
1 mrkva
2 češnja češnjaka
Celer
1 peršin
1 lovorov list
Ružmarin
Papar u zrnu
3 dl bijelog vina
1 litra vode
Priprema:
Povrće očistimo, operemo i stavimo u posudu u kojoj smo izmiješali vino i vodu. Prokuhamo i ohladimo.
Meso zeca izrežemo na manje komade i prelijemo hladnim pacem.

Za gulaš:
Marinirani divlji zec
0,5 kg luka
1 mrkva
3 češnja češnjaka
Malo celera i peršina
2 žlice masti
1 žličica crvene mljevene paprike
1 rajčica
2,5 dl crnog vina
Sol
Mljeveni papar
1 ljuti feferon
Nasjeckani peršin

Priprema:
Povrće očistimo. Luk i češnjak sitno narežemo, a mrkvu, celer i peršin naribamo.
Na ugrijanoj masti prepržimo komade zeca i meso izvadimo. Dodamo luk, češnjak i naribano povrće. Umiješamo crvenu mljevenu papriku, feferon, narezanu rajčicu, lovorov list i podlijemo temeljcem i začinimo po želji. Vratimo meso i kada prokuha ulijemo crno vino i na laganoj vatri pirjamo dok meso ne omekša uz povremeno miješanje i po potrebi podlijevanje. Po želji možemo dodati vrhnje. Na samom kraju umiješamo nasjeckani peršin. Paprikaš poslužimo uz okruglice od kruha ili njoke, palentu…
Uz današnje jelo preporučam vino sorte frankovka.

 
[ 7.11.2017. ] BBQ Rebrica sa UMAKOM
[ 2.11.2017. ] ZAPEČENO KISELO ZELJE
[ 26.10.2017. ] GULAŠ OD SRCA U BUNDEVI
[ 19.10.2017. ] PAPRIKAŠ OD DIVLJEG ZECA
[ 12.10.2017. ] TURŠIJA
[ 5.10.2017. ] GULAŠ OD GLJIVA
[ 14.6.2017. ] ŠIŠKRILNI
[ 8.6.2017. ] BIJELA SALATA
[ 1.6.2017. ] ĆEVAPI
[ 25.5.2017. ] TORTA OD LAVANDE
[ 18.5.2017. ] NJOKI SA KOZICAMA I TIKVICAMA
[ 11.5.2017. ] GNIJEZDA S JAJEM
[ 4.5.2017. ] OREHNJAČA
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
 
 
Sveta Elizabeta Ugarska
Sveta Elizabeta Ugarska cijeloga se života brinula za siromašne i bolesne.
Detaljan pregled članka
 
Mudrost strpljivosti
Autor: don Anton Šuljić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete