Naslovna stranica Uto, 25.9.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Sacro ritam 1000
u četvrtak 19. travnja 1000-to izdanje emisije sacro ritam. Detalji uskoro!
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Ksaverska cesta 12 A,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 563 5100
pgm: (+385) 01 460 99 88
web: www.hkr.hr
e-mail: [email protected]
Vjerski program:
[email protected]
Informativni program:
[email protected]
Kulturni program:
[email protected]
Glazbena redakcija:
[email protected]
Dječji program:
[email protected]
Sustav "Prijatelji":
[email protected]
Voditelji:
[email protected]
Tehnika:
[email protected]
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: [email protected]
 
Vijesti iz Crkve: Inozemne Arhiva članaka
 
Papin nedjeljni nagovor
[ 10.12.2017. ]

'Pozvani smo posvetiti više pozornosti nevoljama bližnjih jer ćemo tako pomoći otvoriti put nade u pustinji tvrdih srdaca!' – istaknuo papa Franjo. Papa Franjo se danas u svom nedjeljnom nagovoru vjernicima na Trgu sv. Petra osvrnuo na temu druge nedjelje došašća, u kojoj nas liturgija upućuje kako prepoznati praznine našeg života i poravnati brda i doline ponosa, oholosti i samovolje te pronaći vremena za Isusa. Osvrnuo se i na podjelu Nobelove nagrade za mir Međunarodnoj kampanji za ukidanje nuklearnog naoružanja i Dan ljudskih prava. Papi je veoma stalo i do sumita o planetu, koji se prekosutra održava u Parizu. Izrazio je bol i blizinu indijskim narodima, koji su ovih dana bili teško pogođeni nevremenom u kojem je nestao veliki broj ribara, dok je stanovništvo Albanije izloženo jakim poplavama.

Jedna od bitnih praznina našeg života je pomanjkanje molitve, pa je došašće pogodan trenutak za intenzivniju molitvu i za rezervaciju prikladnog mjesta u duhovnom životu, a druga praznina bi mogla biti pomanjkanje karitativnih djela prema bližnjima, posebno prema najpotrebnijima naše pomoći i to ne samo one materijalne, već i duhovne – primjetio je Papa Franjo u svom nedjeljnom nagovoru te istaknuo kako smo pozvani posvetiti više pozornosti nevoljama bližnjih, jer tako ćemo poput Ivana Krstitelja pomoći otvoriti put nade u pustinji tvrdih srdaca. Moramo odstraniti sve prepreke na koje nailazimo na putu susreta s Gospodinom. Svi ti pothvati – kaže Papa – moraju biti poduzeti s radošću, jer služe za pripravu Isusovog dolaska, o čemu govori Ivan Krstitelj u današnjem Evanđelju. Glas u pustinji označuje ne samo mjesto u kojem je propovijedao Ivan, već podsjeća – kaže papa Franjo – i na potrebu obraćenja i pokore, koja će nam omogućiti da se pripravimo na susret s Gospodinom, koji će nas krstiti Duhom Svetim te preobraziti naš život njegovom snagom, a to je snaga ljubavi. Duh Sveti ulijeva u naša srca ljubav Boga neiscrpni izvor pročišćavanja novog života i slobode.

Osvrćući se nakon molitve Anđeo Gospodnji na dodjeljivanje Nobelove nagrade za mir Međunarodnoj kampanji za ukidanje nuklearnog naoružanja, Papa je primjetio kako se to priznanje poklapa s obilježavanjem Svjetskog dana ljudskih prava, što – prema njegovim riječima – svjedoči da su prava i nuklearno razoružanje usko povezana. Raditi oko zaštite dostojanstva svakog čovjeka, posebno onih najnemoćnijih i onih koji žive u najnepovoljnijim uvjetima, znači – prema Papinim riječima – odlučno raditi na izgradnji svijeta bez nuklearnog naoružanja. Bog nam omogućuje da surađujemo u izgradnji našeg zajedničko doma: da raspolažemo sa slobodom, razboritošću i sposobnošću upravljanja tehnologijom, ograničavanjem naše moći u službi miru i pravog napretka.

Papi je veoma stalo i do održavanja skupa o našem planetu u Parizu prigodom obilježavanja druge godišnjice Pariškog sporazuma o klimi, kojim se – kako je rekao – želi obnoviti obvezu za provođenje tog sporazuma i konsolidirati dogovorenu strategiju kako bi se uspješnije moglo suprotstaviti zabrinjavajućoj pojavi klimatskih promjena. Papa se žarko nada da će ovaj skup kao i brojne druge slične inicijative, pridonijeti osvješćenju za potrebu stvarnog prihvaćanja djelotvornih odluka za suprotstavljanje klimatskim promjenama i u isto vrijeme suzbijati siromaštvo i promicati potpuni ljudski razvoj.

 
[ 23.9.2018. ] Potpisan Sporazum o imenovanju biskupa u Kini
[ 23.9.2018. ] Papina misa u Kaunasu
[ 21.9.2018. ] Estonija s radošću i nadom očekuje papu Franju
[ 19.9.2018. ] Papa ukazao na važnost poštivanja roditelja
[ 18.9.2018. ] Predstavlj dokument o strukturi Sinode
[ 17.9.2018. ] Objavljena 'Završna poruka' iz Poznana
[ 13.9.2018. ] Susret Pape i svih predsjednika BK iz svijeta
[ 12.9.2018. ] Najgore ropstvo od vlastitog ega!
[ 11.9.2018. ] Vijeće kardinala solidarno s Papom
[ 31.8.2018. ] Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom svijetu
[ 26.8.2018. ] Papa na Svjetskom susretu obitelji u Irskoj
[ 25.8.2018. ] Irska dočekala Papu u nadi za obnovom
[ 21.8.2018. ] Počinje Svjetski susret obitelji
[ 19.8.2018. ] Američka biskupska konferencija traži oprost
[ 17.8.2018. ] 'Žrtve moraju znati da je Papa na njihovoj strani'
[ 12.8.2018. ] Mladi pisali biskupima!
[ 10.8.2018. ] Obitelji i mladi u susretima
[ 8.8.2018. ] Papa Franjo o zamkama idola
[ 20.7.2018. ] Patnja migranata zabranjuje zatvaranje granica
[ 19.7.2018. ] Apel za mir u Nikaragvi
 
 
Sveti Nikola von Flüe
Ovaj svetac, kojeg Švicarci štuju kao svoja zaštitnika, 20 je godina živio samo od svete pričesti, ne uzimajući nikakve hrane.
Detaljan pregled članka
 
Kako se otvoriti ljubavi?
Autor: vlč. Silvio Španjić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete