Naslovna stranica Uto, 18.12.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Otvoren natječaj za Uskrs fest 2019.
U emisiji Sacro ritam u četvrtak 22. XI. Marija Husar Rimac otvorila je natječaj za Uskrs fest 2019.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Ksaverska cesta 12 A,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 563 5100
pgm: (+385) 01 460 99 88
web: www.hkr.hr
e-mail: [email protected]
Vjerski program:
[email protected]
Informativni program:
[email protected]
Kulturni program:
[email protected]
Glazbena redakcija:
[email protected]
Dječji program:
[email protected]
Sustav "Prijatelji":
[email protected]
Voditelji:
[email protected]
Tehnika:
[email protected]
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: [email protected]
 
Vijesti općenito: Domaće Arhiva članaka
 
Peruško: 'Glavni je cilj postizanje nagodbe'
[ 6.3.2018. ]

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber izvijestili su da nastavljaju poduzimati sve korake kako bi se nagodba s vjerovnicima postigla i prije zakonskog roka. Kao prvi konkretan korak naveli su dvodnevne zatvorene pregovore s predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća u Zadru. Nakon primopredaje, izvanredna uprava nastavlja sve potrebne korake i mjere kako bi plan nagodbe bio predložen, a vjerovnici izglasali nagodbu prije krajnjeg zakonskog roka 10. srpnja 2018. godine. Cilj kompanije je da do 10. travnja budu dogovorene odredbe i uvjeti plana nagodbe, kaže se u priopćenju nakon sastanka izvanredne uprave s Privremenim vjerovničkim vijećem. Nova izvanredna uprava nastavlja raditi na temelju prijedloga nacrta plana nagodbe koji je vjerovnicima i javnosti prezentiran u prosincu 2017. godine.

Zadarski pregovori s predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća i savjetnicima koji su radili na prijedlogu nacrta nagodbe, kao i savjetnicima koji će taj nacrt evaluirati - počinju večeras. Ciljevi sastanka su razumijevanje prijedloga nacrta nagodbe, razumijevanje potreba svake od skupina vjerovnika i pregovaračkih pozicija, kako bi se nakon toga razlike smanjile i izradio plan nagodbe koji će imati široku podršku, navodi se. S vjerovnicima će se prodiskutirati još neka važna pitanja poput angažiranja savjetnika vjerovničkog vijeća, koji su potrebni kako bi osigurali i potvrdili da prijedlog nagodbe vjerovnike tretira na fer i pravičan način.

U priopćenju se ističe i da je Privremeno vjerovničko vijeće nedavno usuglasilo pravilnik o dijeljenju povjerljivih informacija, koji je objavljen i na internetskoj stranici Agrokora. On je donesen kako bi informacije koje predstavnici vjerovnika dobivaju u razumnom vremenskom roku bile dostupne i svim vjerovnicima koje predstavljaju, radi ukupnog postizanja dobre obaviještenosti vjerovnika u zadnjem cijelu procesa, pred postizanje nagodbe.

Informacije nedavno dostavljene predloženim savjetnicima za Privremeno vjerovničko vijeće, a u skladu s tim pravilnikom, u roku od dva tjedna bit će objavljene, najavljuje se. U priopćenju se ističe i da će dva najvažnija pitanja u finalizaciji plana nagodbe biti utvrđivanje članova Vjerovničkog vijeća i rješavanje pitanja osporenih tražbina, osobito jamstava, koja su gotovo sva osporena. Izvanredna uprava naglašava da je postizanje nagodbe proces koji kontrolira sud te rokovi u tom procesu uvelike ovise o sudskim rješenjima, pa primjerice bez odgovarajućih odluka i rješenja suda te isteka zakonom propisanih rokova nije moguće formirati stalno Vjerovničko vijeće. Proces nagodbe je prioritet izvanredne uprave, koja djeluje i nastupa zajednički, no radi veće efikasnosti u radu, izvanredni povjerenik i zamjenica dogovorili su podjelu poslova. Tako će se Irena Weber više baviti operativnim poslovanjem kompanije i ispunjavanjem planova koji su postavljeni tijekom procesa stabilizacije poslovanja i provedenog restrukturiranja.

Iz Agrokora podsjećaju da je javno objavljen plan održivosti za dijelu grupu, koja uključuje i Mercator, predviđa realizaciju EBITDA u 2017. godini od otprilike 254 milijuna eura odnosno 1,9 milijardi kuna. 'Uzimajući u obzir katastrofičnu situaciju koja je bila zatečena 10. travnja 2017. godine, kada je došlo do skoro potpune obustave proizvodnje u ključnim kompanijama, s praznim skladištima, prijetećim kolapsom kompletnog distributivnog lanca te značajno ispražnjenim policama dućana, može se konstatirati da je izbjegnuta prijeteća katastrofa i postignuta kompletna stabilizacija poslovanja. Rezultati koji se u ovom trenutku mogu očekivati za kraj 2017. nadmašit će i najoptimističnije prognoze iz travnja prošle godine', navodi izvanredna uprava.

Na brifingu je izvanredna uprava istaknula da joj je cilj da proces nagodbe obuhvati čim širi spektar vjerovnika. Pritom je istaknuto da su približena stajališta sa Sberbankom te da je postignut značajni pomak u pregovorima s tom ruskom bankom. S vjerovničkim vijećem napravit će se pregled angažmana Texo Managementa i ostalih domaćih savjetnika te potom donijeti odluka kako dalje. Promjena koju izvanredna uprava želi uvesti u odnosu na dosadašnju praksu, o čemu mora još postići konsenzus, je da od idućega mjeseca izvještava na mjesečnoj bazi o savjetničkim troškovima detaljno po kompanijama. (HRT)

 
[ 11.12.2018. ] Srednjoškolski sindikat o nasilju u školama
[ 30.11.2018. ] Mirovinska reforma u parlamentarnoj proceduri
[ 30.11.2018. ] Plenković najavio rast neto minimalne plaće
[ 29.11.2018. ] Ministrica Žalac o povlačenju novca iz EU
[ 18.11.2018. ] Oko 65 tisuća ljudi u Koloni sjećanja u Vukovaru
[ 18.11.2018. ] Nikad veća kolona i u Škabrnji
[ 17.11.2018. ] Sjećanje na stradanje Vukovara i Škabrnje
[ 12.11.2018. ] Vladina zadnja ponuda sindikatima - 3 posto
[ 11.11.2018. ] 100. godina od završetka I. svjetskog rata
[ 2.11.2018. ] Emil Bulić: Tražit ćemo podršku Vlade za plaće
[ 2.11.2018. ] Uljanik dobio novu upravu
[ 2.11.2018. ] Premijer Planković u posjetu Kini
[ 29.10.2018. ] Olujni vjetar i jako jugo duž obale
[ 22.10.2018. ] Počeo štrajk u Uljaniku i u 3. maju
[ 17.10.2018. ] U Sabor upućen paket zakona mirovinske reforme
[ 17.10.2018. ] Pavlović: Izvješće o potpisima je namještaljka
[ 17.10.2018. ] Kuščević: Nema dovoljno potpisa za referendume
[ 16.10.2018. ] U Brodogradilištu 3. maj pokrenut postupak mirenja
[ 15.10.2018. ] Uljanik: Radnicima nisu isplaćene plaće za rujan
[ 14.10.2018. ] Premijer komentirao prosvjed u Vukovaru
 
 
Sveti Andrija
'Prvopozvani', prvi je krenuo za Isusom, kojem je doveo i svoga brata Petra.
Detaljan pregled članka
 
Kako treba oprostiti?
Autor: vlč. Silvio Španjić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete