Naslovna stranica Ned, 18.3.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Odabrane skladbe za Uskrs fest 2018.
Odabrane skladbe za Uskrs fest 2018.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Vijesti općenito: Domaće Arhiva članaka
 
Peruško: 'Glavni je cilj postizanje nagodbe'
[ 6.3.2018. ]

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber izvijestili su da nastavljaju poduzimati sve korake kako bi se nagodba s vjerovnicima postigla i prije zakonskog roka. Kao prvi konkretan korak naveli su dvodnevne zatvorene pregovore s predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća u Zadru. Nakon primopredaje, izvanredna uprava nastavlja sve potrebne korake i mjere kako bi plan nagodbe bio predložen, a vjerovnici izglasali nagodbu prije krajnjeg zakonskog roka 10. srpnja 2018. godine. Cilj kompanije je da do 10. travnja budu dogovorene odredbe i uvjeti plana nagodbe, kaže se u priopćenju nakon sastanka izvanredne uprave s Privremenim vjerovničkim vijećem. Nova izvanredna uprava nastavlja raditi na temelju prijedloga nacrta plana nagodbe koji je vjerovnicima i javnosti prezentiran u prosincu 2017. godine.

Zadarski pregovori s predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća i savjetnicima koji su radili na prijedlogu nacrta nagodbe, kao i savjetnicima koji će taj nacrt evaluirati - počinju večeras. Ciljevi sastanka su razumijevanje prijedloga nacrta nagodbe, razumijevanje potreba svake od skupina vjerovnika i pregovaračkih pozicija, kako bi se nakon toga razlike smanjile i izradio plan nagodbe koji će imati široku podršku, navodi se. S vjerovnicima će se prodiskutirati još neka važna pitanja poput angažiranja savjetnika vjerovničkog vijeća, koji su potrebni kako bi osigurali i potvrdili da prijedlog nagodbe vjerovnike tretira na fer i pravičan način.

U priopćenju se ističe i da je Privremeno vjerovničko vijeće nedavno usuglasilo pravilnik o dijeljenju povjerljivih informacija, koji je objavljen i na internetskoj stranici Agrokora. On je donesen kako bi informacije koje predstavnici vjerovnika dobivaju u razumnom vremenskom roku bile dostupne i svim vjerovnicima koje predstavljaju, radi ukupnog postizanja dobre obaviještenosti vjerovnika u zadnjem cijelu procesa, pred postizanje nagodbe.

Informacije nedavno dostavljene predloženim savjetnicima za Privremeno vjerovničko vijeće, a u skladu s tim pravilnikom, u roku od dva tjedna bit će objavljene, najavljuje se. U priopćenju se ističe i da će dva najvažnija pitanja u finalizaciji plana nagodbe biti utvrđivanje članova Vjerovničkog vijeća i rješavanje pitanja osporenih tražbina, osobito jamstava, koja su gotovo sva osporena. Izvanredna uprava naglašava da je postizanje nagodbe proces koji kontrolira sud te rokovi u tom procesu uvelike ovise o sudskim rješenjima, pa primjerice bez odgovarajućih odluka i rješenja suda te isteka zakonom propisanih rokova nije moguće formirati stalno Vjerovničko vijeće. Proces nagodbe je prioritet izvanredne uprave, koja djeluje i nastupa zajednički, no radi veće efikasnosti u radu, izvanredni povjerenik i zamjenica dogovorili su podjelu poslova. Tako će se Irena Weber više baviti operativnim poslovanjem kompanije i ispunjavanjem planova koji su postavljeni tijekom procesa stabilizacije poslovanja i provedenog restrukturiranja.

Iz Agrokora podsjećaju da je javno objavljen plan održivosti za dijelu grupu, koja uključuje i Mercator, predviđa realizaciju EBITDA u 2017. godini od otprilike 254 milijuna eura odnosno 1,9 milijardi kuna. 'Uzimajući u obzir katastrofičnu situaciju koja je bila zatečena 10. travnja 2017. godine, kada je došlo do skoro potpune obustave proizvodnje u ključnim kompanijama, s praznim skladištima, prijetećim kolapsom kompletnog distributivnog lanca te značajno ispražnjenim policama dućana, može se konstatirati da je izbjegnuta prijeteća katastrofa i postignuta kompletna stabilizacija poslovanja. Rezultati koji se u ovom trenutku mogu očekivati za kraj 2017. nadmašit će i najoptimističnije prognoze iz travnja prošle godine', navodi izvanredna uprava.

Na brifingu je izvanredna uprava istaknula da joj je cilj da proces nagodbe obuhvati čim širi spektar vjerovnika. Pritom je istaknuto da su približena stajališta sa Sberbankom te da je postignut značajni pomak u pregovorima s tom ruskom bankom. S vjerovničkim vijećem napravit će se pregled angažmana Texo Managementa i ostalih domaćih savjetnika te potom donijeti odluka kako dalje. Promjena koju izvanredna uprava želi uvesti u odnosu na dosadašnju praksu, o čemu mora još postići konsenzus, je da od idućega mjeseca izvještava na mjesečnoj bazi o savjetničkim troškovima detaljno po kompanijama. (HRT)

 
[ 17.3.2018. ] Prosvjedovali radnici HT-a
[ 17.3.2018. ] Plenković: nema potrebe za referendumom o IK
[ 17.3.2018. ] HGSS pripravan na poplavljenim područjima
[ 16.3.2018. ] MVPEI: Slovenija nema temelja za tužbu
[ 16.3.2018. ] Klizište i kod Petrinje, ugroženo desetak kuća
[ 16.3.2018. ] Hrvatska vojska pomaže u obrani od poplava
[ 16.3.2018. ] Prva medalja za Hrvatsku na ZPOI
[ 15.3.2018. ] Kostajnički stradalnici očekuju pomoć
[ 15.3.2018. ] Novi lijek umjesto Spinraze
[ 15.3.2018. ] Plenković obećao pomoć stradalima u Kostajnici
[ 15.3.2018. ] Vodni val prolazi sisačkim područjem
[ 15.3.2018. ] Opadaju vodostaji karlovačkih rijeka
[ 14.3.2018. ] Cjelovita mirovinska reforma do kraja godine
[ 14.3.2018. ] Caritas i Crveni križ uputili financijsku pomoć
[ 14.3.2018. ] Klizište još aktivno, vodostaj Une u opadanju
[ 14.3.2018. ] Umro stožerni general Stipetić
[ 14.3.2018. ] Klizište uništilo kuće
[ 13.3.2018. ] U odronu oštećeno desetak kuća- nema ozlijeđenih
[ 13.3.2018. ] Opadaju vodostaji Kupe i Korane u Karlovcu
[ 13.3.2018. ] Rastu vodostaji, ali sporije
 
 
Sveti Ćiril Jeruzalemski
Crkveni naučitelj koji je svojim katehezama sustavno prikazao nauk o sakramentima inicijacije.
Detaljan pregled članka
 
Kako svijet učiniti boljim mjestom za život?
Autor: Stjepan Lice
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete