Naslovna stranica Čet, 18.10.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Sacro ritam 1000
u četvrtak 19. travnja 1000-to izdanje emisije sacro ritam. Detalji uskoro!
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Ksaverska cesta 12 A,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 563 5100
pgm: (+385) 01 460 99 88
web: www.hkr.hr
e-mail: [email protected]
Vjerski program:
[email protected]
Informativni program:
[email protected]
Kulturni program:
[email protected]
Glazbena redakcija:
[email protected]
Dječji program:
[email protected]
Sustav "Prijatelji":
[email protected]
Voditelji:
[email protected]
Tehnika:
[email protected]
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: [email protected]
 
Vijesti općenito: Domaće Arhiva članaka
 
Potpora Plenkoviću, ali i nastavak razgovora
[ 11.5.2018. ]

U Banskim dvorima sastali su se HDZ-ovi koalicijski partneri. Dali su potporu premijeru, ali i sazvali novi sastanak kada će se vidjeti je li bilo nezakonitosti u cijelom procesu. Iz Banskih dvora danas su, naime su potvrdili da su na sastanku koalicijskih partnera s premijerom Andrejom Plenkovićem o aferi s mailovima potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić partneri dali punu potporu premijeru i procesu oko Agrokora, za koji je bitno da završi postizanjem nagodbe, a novi sastanak članova vladajuće većine održat će se u utorak.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je nakon sastanka da će idućeg tjedna biti održana prezentacija o tijeku postizanja nagodbe, te da je najvažnije sačuvati desetke tisuća radnih mjesta u Agrokoru. 'Želimo pokazati odgovornost prema tom procesu, a što se tiče političke odgovornosti o tome će se razgovarati sljedećih dana, a mislim i nakon 10. srpnja, kada očekujemo postizanje nagodbe', rekao je Vrdoljak. I predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo je važnost postizanja nagodbe te poručio kako koalicija nije ugrožena, a Andrej Plenković ima njihovu podršku. No, naglasio je, 'pojedinci koji su radili određena djela trebaju biti istraženi od državnih institucija'.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio je kako se ne smije dozvoliti ugrožavanje postizanja nagodbe, kao i funkcioniranje Vlade, ali treba razgovarati o tome 'gdje je i na kojim mjestima napravljena kontaminacija u cijelom procesu'. Što se kontaminiranih mjesta tiče, poručio je Pupovac, bude li potrebno poduzet će se mjere u skladu s političkim osjećajem odgovornosti.

Premijer Andrej Plenković izjavio je prije sastanka u Banskim dvorima da Vlada nije talac Martine Dalić, koja je dala velik doprinos u rješavanju najkrupnijeg problema hrvatskog gospodarstva od Domovinskog rata. Naglasio je, međutim, da će netko odgovarati ako je bilo namjernih pogrešaka u stvaranju 'lex Agrokor'. 'Sad se bavimo greškama koje su nastale u procesu. Ako su one namjerne, netko će odgovarati. Ako nisu, idemo dalje', rekao je.

Martina Dalić poručila je pak da neće podnijeti ostavku, a e-mail komunikacija koja je izašla u javnost potvrđuje ono što je i ranije govorila - da je ona glavni autor 'lex Agrokor' i da se u njegovoj izradi konzultirala s mnogima koji su mogli pomoći. Dodala je kako joj nije problem što e-mail prepisku provjerava Državno odvjetništvo. 'Ako bilo tko od službenih institucija ima potrebu bilo što provjeriti, meni to nije nikakav problem jer ono što sam radila, radila sam na iznalaženju rješenja za najveću krizu od osamostaljenja Hrvatske', kazala je.

Ustvrdila je da njezina mail korespondenciji ne govori ništa o njezinoj povezanosti s konzultantima i odvjetnicima koji su radili 'lex Agrokor'. 'Ja imam dnevno mail korespondenciju s mnogim ljudima, u kontekstu rješavanja ovog problema. Imam tisuće mailova, korespondenciju s brojnim osobama. Korespondenciju održavam sa četiri mail adrese', rekla je.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je Hini da je na temelju medijskih napisa i prijave zaprimljene u petak otvorilo predmet u slučaju mailova Martine Dalić. Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić potvrdio je u petak da je njegova služba uključena u razjašnjavanje afere, pri čemu daje punu potporu policiji i Državnom odvjetništvu, koje treba dati 'konačni lijek'.
'Samo ćemo reći da je SOA uključena, to nam je zadaća. Imamo jasne upute državnog vrha da razjasnimo situaciju. Dajemo potpunu potporu DORH-u i policiji', kazao je Markić televiziji N1. Najavio je da će konačno izvješće dobiti državni vrh i saborski Odbor za nacionalnu sigurnost, koji će potom izvijestiti medije.

Afera je izbila nakon što je portal Index.hr objavio prepisku na privatnom mailu između Martine Dalić i autora 'lex Agrokor', iz koje proizlazi da su vlasnici i predsjednici brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda tajno radili za Vladu na pripremi zakona i iz toga izvukli osobnu korist, jer je nakon toga na ime savjetničkih usluga iz Agrokora u zadnjih godinu dana izvučeno više od pola milijarde kuna. (H)

 
[ 17.10.2018. ] U Sabor upućen paket zakona mirovinske reforme
[ 17.10.2018. ] Pavlović: Izvješće o potpisima je namještaljka
[ 17.10.2018. ] Kuščević: Nema dovoljno potpisa za referendume
[ 16.10.2018. ] U Brodogradilištu 3. maj pokrenut postupak mirenja
[ 15.10.2018. ] Uljanik: Radnicima nisu isplaćene plaće za rujan
[ 14.10.2018. ] Premijer komentirao prosvjed u Vukovaru
[ 13.10.2018. ] Vukovar: tisuće se okupile na prosvjedu
[ 13.10.2018. ] Prosvjed u Vukovaru: očekuje se 20 tisuća ljudi
[ 8.10.2018. ] Hrvatska slavi Dan neovisnosti
[ 4.10.2018. ] Vlada odbacila oporbene optužbe protiv Kujundžića
[ 1.10.2018. ] Obljetnica napada na Dubrovnik
[ 27.9.2018. ] Uhićeni vozač ministra pred sucem istrage
[ 25.9.2018. ] Razbuktao se požar na Pelješcu
[ 24.9.2018. ] Pavić zadovoljan-sindikati spremaju prosvjed
[ 23.9.2018. ] Horvat: Moguća je promjena strateškog partnera
[ 22.9.2018. ] Rejtinška agencija podigla izglede
[ 21.9.2018. ] 6. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
[ 18.9.2018. ] Ministar Marić: Potrebno je povući određene poteze
[ 18.9.2018. ] Plenković o zahtjevima za tematskom sjednicom
[ 17.9.2018. ] Marić: Jamstva Uljaniku opasnost za proračun
 
 
Sveti Luka Evandelist
Pisac Evanđelja, zaštitnik liječnika, ljekarnika, bolničkog osoblja, slikara i književnika.
Detaljan pregled članka
 
Kako treba oprostiti?
Autor: vlč. Silvio Španjić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete