Naslovna stranica Ned, 18.3.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Odabrane skladbe za Uskrs fest 2018.
Odabrane skladbe za Uskrs fest 2018.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Vijesti iz kulture Arhiva članaka
 
Ususret ZagrebDoxu
[ 14.2.2018. ]

'Zagrijavanje za ZagrebDox' sa šest odabranih filmova, tri najzanimljivija naslova s prošlogodišnjeg festivala te tri premijerna, održat će od 16. do 18. veljače u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Iz ovogodišnje međunarodne konkurencije prikazat će se dva filma, 'Ljudska rijeka' i 'Liyana', a iz programa Happy Dox 'Kedi'.
Nagrađivani film 'Ljudska rijeka' kineskog konceptualnog umjetnika i političkog aktivista Aija Weiweija vizualno je impresivan dokumentarni film snimljen u četrdeset izbjegličkih kampova u dvadeset i tri zemlje koji iznimno i suosjećajno tematizira goleme razmjere svjetske izbjegličke krize, napominje se u najavi programa.
Kako bi prikazao uvjete života za više od 65 milijuna izbjeglica redatelj je nadgledao rad dvadeset i pet filmskih ekipa u Afganistanu, Meksiku, Bangladešu, Francuskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Libanonu i drugdje.
Uklopivši svoj politički aktivizam u umjetnički rad, Weiwei se bori protiv autoritarnog režima i za slobodu izražavanja, a njegova je 'Ljudska rijeka' prikazana na najistaknutijim filmskim festivalima u svijetu, uključujući Filmski festival u Veneciji, IDFA-u i Filmski festival u Torontu.  
Montažu filma potpisuje jedan od najboljih europskih montažera, Nils Pagh Andersen.
Iz međunarodne konkurencije premijerno će se prikazati i neobičan animirani dokumentarac 'Liyana', dugometražni prvijenac nagrađivanih redatelja Amande i Aarona Koopa. Oni su u svom filmu okupili petero siročadi iz afričke države Svazi ne bi li pod mentorstvom južnoafričke pjesnikinje i dramaturginje Gcine Mhlophe i nigerijskog vizualnog umjetnika Shofelea Cokera osmislili originalnu afričku bajku o djevojčici.
Inspiraciju za njezino teško djetinjstvo djeca su morala pronašli u vlastitome životu, pa se iz njihove mašte rodila Liyana, djevojka koja kreće na putovanje kako bi spasila svoja dva mlađa brata i kroz čiji će se lik djeca odvažiti zaviriti u mračne kutke svojih sjećanja. Na Filmskom festivalu u Los Angelesu film je dobio nagradu za najbolji dokumentarni film, a žiri Međunarodnog filmskog festivala u Durbanu dodijelio mu je priznanje za umjetničku odvažnost.
Od novih filmova u 'Zagrijavanju' je 'Kedi' turske redateljice Ceyde Torun, koji će sudjelovati u programu Happy Dox, priča o stotini tisuća mačaka koje slobodno lutaju ulicama Istanbula i neizostavni su dio identiteta grada.
Istanbulske mačke bez vlasnika žive između svjetova, ni pitome ni divlje, ali uveseljavaju ljude i daju smisao onima koji ih odluče posvojiti. Mačke su u Istanbulu ogledalo ljudi jer preko njih mogu bolje upoznati sebe, stoji u najavi. Film je prošle godine prikazan na festivalima u Portlandu, Festivalu nezavisnog filma u Bogoti i DOKeru u Moskvi.
Oni koji su propustili moći će pogledati i filmove 'Sve te neprospavane noći' poljskog redatelja Michala Marczakog, koji ispituje granice dokumentarnog filma kroz prikaz varšavskog nekonvencionalnog noćnog života i odrastanje dvojice mladića te 'Zemlja prosvijetljenih', filmsko putovanje kroz ljepote ratom izmučenog Afganistana u režiji belgijskog redatelja Pietera-Jana De Puea.
Program će se, osim u Zagrebu, prikazati i u Osijeku, Rijeci i Splitu - od 2. do 4. ožujka, u kinima CineStar i CineStar Joker kroz program 'Dox u gostima'. U Splitu će se prikazati svih šest filmova, dok će osječka i riječka publika gledati tri premijerna naslova.
Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se u Kaptol Boutique Cinema od 25. veljače do 4. ožujka, sa 125 filmova u 14 programa.(Hina)

 
[ 15.3.2018. ] 27. svečanosti Pasionske baštine
[ 13.3.2018. ] 14. Dani kršćanske kulture
[ 12.3.2018. ] Predstava 'Kradljivica ključeva' u Osijeku
[ 8.3.2018. ] Virtualni katalog 'Sjećanja na 20. st.'
[ 7.3.2018. ] 70. obljetnica zbora Ivan Goran Kovačić
[ 6.3.2018. ] Projekt za Hrvatski muzej naivne umjetnosti
[ 5.3.2018. ] Projekt za mlade
[ 2.3.2018. ] 'Jesus Christ Superstar' u Lisinskom
[ 1.3.2018. ] 'Zlatno pismo' klasik katoličke literature
[ 27.2.2018. ] 14. Zagrebdox
[ 22.2.2018. ] Obilježen Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice
[ 22.2.2018. ] Državno priznanje 'Stilskim vježbama'
[ 21.2.2018. ] Manifestacija 'Dan hrvatske glagoljice'
[ 19.2.2018. ] U Muzeju Međimurja izložba 'Trag dobrote'
[ 16.2.2018. ] Splitska izložba o maslinama u Zagrebu
[ 15.2.2018. ] 18. Pepelnica umjetnika
[ 14.2.2018. ] Počinje 'KinoKino Festival'
[ 14.2.2018. ] Ususret ZagrebDoxu
[ 13.2.2018. ] Hrvatski brevijar
[ 12.2.2018. ] Izložba 'Beauty Within'
 
 
Sveti Ćiril Jeruzalemski
Crkveni naučitelj koji je svojim katehezama sustavno prikazao nauk o sakramentima inicijacije.
Detaljan pregled članka
 
Kako svijet učiniti boljim mjestom za život?
Autor: Stjepan Lice
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete